Per Thøstesen – manden bag

“Per er vel nok det største og mest oversete talent i sin generation af kokke,” skriver Bo Bech i forordet til bogen om Per Thøstesen og Bistro Boheme.

Bistro Boheme er en af de helt store succeser i restaurant verdenen de senere år, og det som gør stedet særlig interessant er, at det handler om den “gode gammeldags franske gastronomi.”

Det handler ikke om modeluner, heller ikke om at tilbyde gourmetmad til discountpris. Bistro Boheme handler om at give gæsterne en smagsoplevelse i topklassen, garneret med god betjening og en festlig stemning.

Per Thøstesen er dynamoen i dette maskineri, manden der tiltrækker de rigtige medarbejdere og holder på dem i årevis, hvilket ligeledes er usædvanligt i branchen.

I bogen om Bistro Boheme som udkom i 2013 får du historien om hvordan drengen Per Thøstesen besluttede sig for at blive kok. Hvordan han målbevidst gik efter at blive ansat på tidens mest berømte restaurant, nemlig hos Paul Bocuse i Frankrig.

Han udstod de franske strabadser i tre år, og fortsatte så ud i verden, for at vende hjem til et Danmark i fusionskøkkenets tegn. På en måde red Per med på fusionsbølgen i nogle år, hvorefter han “vendte hjem” til den franske gastronomi på Bistro Boheme.

Her tog gæsterne imod ham med åbne arme, og lige siden har der været tale om en slags gensidig omfavnelse af glade gæster og Pers forrygende franske køkken.

Uddrag fra bogen:

“Per Thøstesen er en kok af den gamle skole. Den skole, hvor det var god latin at terrorisere alle af lavere rang end én selv. Han har altid villet være kok, og drømte allerede fra 15 års alderen, om at komme til at arbejde for Paul Bocuse.

Man skal passe på, hvad man ønsker sig, for det blev virkelighed og viste sig at være en slags “gastronomiens Fremmedlegion” som knækkede mange. Men ikke Thøstesen, der kom styrket ud af de franske trængsler og skabte sin egen niche i dansk gastronomi.”

Bogen Bistro Boheme, Thøstesens Klassikere er på danskog engelsk, 336 sider og kan købes i restauranten. Vi sender den også gerne mod Post DK takster.  

Per Thøstesen har desuden været kok for DBU - Danmark fodboldlandshold. Bl.a. har der været arbejdsopgaver under UEFA Euro (EM) 2012 i Polen / Ukraine samt FIFA World Cup (VM) i Sydafrika i 2010.

Social​

​Bistro Boheme støtter


Kontakt​