Kokkenes kok

“Per er vel nok det største og mest oversete talent i sin generation af kokke,” skriver Bo Bech i forordet til bogen om Per Thøstesen og Bistro Boheme.

Bistro Boheme er en af de helt store succeser på den københavnske restaurantscene de senere år, og det som gør stedet særligt interessant er, at det handler om den “gode gammeldags franske gastronomi.”

Det handler ikke om modeluner. Ej heller om at tilbyde gourmetmad til discountpris. Bistro Boheme handler om at give gæsterne en smagsoplevelse i topklasse, garneret med god betjening og festlig stemning.

Per Thøstesen er dynamoen i dette maskineri. Han er manden der tiltrækker de rigtige medarbejdere og holder på dem i årevis, hvilket ligeledes er usædvanligt i branchen.

I bogen om Bistro Boheme som udkom i 2013, kan du læse hele historien om hvordan drengen, Per Thøstesen, besluttede sig for at blive kok. Hvordan han målbevidst gik efter at blive ansat på tidens mest berømte restaurant, nemlig hos Paul Bocuse i Frankrig.

Han udstod de franske strabadser i tre år, og fortsatte så ud i verden, for til sidst at vende hjem til et Danmark, der stod i fusionskøkkenets tegn. Per red på fusionsbølgen i nogle år, hvorefter han “vendte hjem” til den franske gastronomi på Bistro Boheme.

Her tog gæsterne imod ham med åbne arme, og lige siden har der været tale om en slags gensidig omfavnelse af glade gæster og Pers forrygende franske køkken.

 

Per Thøstesen – CV